Deszk, Alkotmány utca
+36 30 953 3486
Csibész kutyaiskola | +36 30 953 3486

Hoopers

Hoopers

Mi is az a hoopers?

Egy kutyás sport, amelyet elsőre talán az agilityhez lehetne hasonlítani. A feladat ugyanis hasonló: a kutya egy zárt pályán, a gazdi irányítása alapján teljesíti az akadályokat. A különbség azonban, hogy az agilityvel szemben a hoopers pályán nincsenek ugróakadályok és hirtelen éles fordulók sem. Ez pedig kíméletesebb az ízületeknek, a sérülések veszélye is jóval kisebb, mint az agility esetében.

A Hoopers egy olyan sport, ami aktív életet biztosít minden kutya számára, legyen akár egy bernáthegyi, cane corso, vagy egy nyugalmazott agilitys kutya.

Ez a sport, a kutyákat mentálisan és fizikálisan is megdolgoztatja, úgy, hogy közben az akadályokat teljesen biztonságosan teljesíthetik.

Kinek való?

Ezzel el is érkeztünk ahhoz, hogy a hoopers-t azok a kutyák is űzhetik, akik az agilityhez túl sérülékenyek, esetleg olyan bántalmakkal vagy kockázatokkal élnek, amelyekkel az agility veszélyes lenne. Mire gondolunk? Ízületi problémák, diszplázia hajlam, gerincbántalmak (hosszú gerinc), idős kor, mozgásszervi betegségek stb.

Ez az egyszerű, de nagyszerű sport erősíti a kutya-gazda köteléket, egy csapattá változtatja a párosokat, a kutya megtanul a gazdára figyelni, és a gazda megtanulja messziről irányítani kis kedvencét és rengeteg energát éget az ebeknél, így remek fárasztás lehet mozgékony négylábúaknak.

Kutyaiskola Szeged