Deszk, Alkotmány utca
+36 30 953 3486
Csibész kutyaiskola | +36 30 953 3486

Házirend

Kedves Gazda!

Annak érdekében, hogy iskolánkban a foglalkozások a kutyák, a gazdák és a látogatók számára egyaránt biztonságosak és zökkenőmentesek legyenek, szükséges, hogy mindannyian betartsunk néhány szabályt.
Kérjük, figyelmesen olvasd el az alábbiakat! A foglalkozásainkon való részvétellel, általad elfogadottnak tekintjük.


- Az iskola területén csak a törvényben előírt érvényes oltásokkal rendelkező, mikrochippel ellátott kutya tartózkodhat, függetlenül attól, hogy részt vesz-e valamelyik foglalkozáson. Fertőző betegségben szenvedő kutyát szigorúan tilos az iskola területére behozni. Amennyiben kutyád fertőző betegséget kapott, és a közelmúltban az iskolában járt, kérjük, haladéktalanul jelezd ezt az iskolavezetőnek, vagy a csoportvezető oktatónak!
- Az iskola területén kutyát elengedni csak oktatók engedélyével lehet. Az elengedett kutyának nyakörvet kell viselnie, ami alkalmas arra, hogy szükség esetén a kutya annál fogva megfékezhető legyen.
- Az iskola területén csak felügyelet alatt lévő kutya lehet. Ha foglalkozás közben el kell hagynod a pályát, kérünk, hogy a kutyát vidd magaddal!
- A foglalkozásokra mindenki érkezzen pontosan! Egy később érkező kutya megzavarja a foglalkozás menetét, időbe telik, amíg beilleszkedik a csoportba, ez a többi gazda és kutya munkájának kárára válik. Előre nem jelzett, és 15 percet meghaladó késés esetén az oktató megtagadhatja a késők pályára lépését.
- A foglalkozásokat 14 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel, és a szülő felelősségére látogathatják. Amennyiben az oktató úgy ítéli meg, hogy a gyerek a saját viselkedése, vagy valamelyik kutya érzékenysége, habitusa miatt veszélybe kerülhet, a gyereket a pályáról leküldheti.
- A pályára jutalomfalatot, illetve a csoportvezető által engedélyezett motivációs eszközt lehet felvinni.
- A székeken, asztalokon, autókban hagyott tárgyakért az iskola nem vállal felelősséget. Ajánlott minden értéktárgyat kutyamagasságon felül elhelyezni.
- Kutyád ürülékét minden esetben össze kell szedned!
- Ha az oktató úgy ítéli meg, bármelyik kutyát kötelezheti szájkosár viselésére. Ebben az esetben a szájkosár csak az oktatóval való egyeztetést követően vehető le a kutyáról a foglalkozáson, illetve az iskolában.
- Tüzelő szukát a foglalkozásokra vinni tilos, az iskola területén is csak oktatói engedéllyel, szigorúan elkülönítve tartózkodhat.
- Az iskola területén az oktatók utasításait minden esetben be kell tartani.
- Az oktatók jogosultak bármelyik kutyát pórázra vetetni, másik pályára küldeni, agresszív megnyilvánulásait korlátozni.
- A pályán, a foglalkozás ideje alatt, a dohányzás, és a mobiltelefon használata tilos.
- A balesetek elkerülése érdekében alkohol vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt, továbbá vágó-, szúró-, és lőfegyverrel az iskola területére lépni tilos.
- Minden gazda csak a saját kutyáját etesse, jutalmazza, simogassa, nevelje!
- Amennyiben a kutyák viselkedése, vagy bármilyen egyéb esemény miatt egy másik gazdával konfliktus alakul ki, kérjük, elsődlegesen a csoportvezetőnek vagy az iskolavezetőnek jelezd ezt, hogy a felmerült problémát békés úton meg lehessen oldani!
- A pótfoglalkozás nem használható rendszeresen az órarend szerinti órák helyettesítésére. Amennyiben a gazda kettőnél több alkalommal szeretne hiányzás miatt pótórát igénybe venni, úgy erre egyéni foglalkozás keretében, külön térítés ellenében van lehetőség.
- A foglalkozásokról fénykép vagy filmfelvétel csak a csoportvezető oktató engedélyével, illetve az adott foglalkozáson résztvevők beleegyezésével készülhet.
- Jelen házirend elfogadásával hozzájárulsz, hogy a kutyaiskola a foglalkozásokról fényképet vagy videófelvételt készítsen, és azokat oktatási vagy promóciós céllal felhasználja.
- Egyúttal tudomásul veszed azt is, hogy a Csibész Kutyaiskola foglalkozásaira történt regisztrációkor megadott adatokat kizárólag az iskola vezetőoktatói, Rengei László, Illés-Németh Nelli, illetve Szokolné Igaz Enikő tudja megnézni, visszakeresni, harmadik fél nem fér hozzá. Az adatok kezelése, a gazda által kezdeményezett, írásos visszavonásig történhet meg.
A tanfolyam ideje alatt a csoportvezető oktató e-maillevelezést folytathat a csoportjához tartozó gazdákkal.

Kérjük, hogy ezeket az információkat add át a foglalkozásokat látogató családtagoknak, barátoknak is!
Szíves együttműködésedet köszönjük!

Kutyaiskola Szeged