Deszk, Alkotmány utca
+36 30 953 3486
Csibész kutyaiskola | +36 30 953 3486

Flyball

Flyball

A flyball az egyetlen kutyás sport, amit csapatban kell játszani. 4 gazdi és 4 kutya àll egyszerre a pályán.  A kutyáknak, egymást váltva kell leküzdeniük a 4 ugró akadályt, majd meg kell szerezniük a labdát a flyball gépből. A labdát ezek után vissza kell vinni a kiindulópontra, az előzőleg teljesített négy akadályon át. A következő kutya abban a pillanatban indulhat, amint az előző átlépte a start-/célvonalat. A kutyáknak hiba nélkül és a lehető leggyorsabban kell a feladatot teljesíteniük.

 A gazdik és kutyàk együttműködésén, pontosságán, összhangján múlik a siker.

A versenyek általában páros futamokban vagy körmérkőzésben zajlanak. A páros futamok díjazása általában az első 3 vagy 5 legjobb csapat kiválasztásával történik. Körmérkőzés esetén a legjobb 5 csapat egymással való megmérettetésből kikerülő 3 legjobb csapatot díjazzák.

Az ugró akadályok magasságát a 4 tagú csapat legkisebb kutyájának marmagasságához igazítják. Az ugrók magassága tehát a legkisebb kutya marjánál 10 cm-rel (4 inch) alacsonyabb. Az akadály minimum magassága 20 cm (8 inch) maximum magassága 40 cm (16 inch).

Kutyaiskola Szeged